Sponsoring:

Connecting Hearts is een Nederlandse stichting die zich ten doel stelt kansarme kinderen en ouderen over de hele wereld, ongeacht nationaliteit, religie of afkomst, door middel van kleinschalige projecten, te voorzien in hun primaire levensbehoeften met inbegrip van onderwijs.

De stichting is in 1996 opgericht naar aanleiding van een reis door India van Elisabeth Colenbrander om te onderzoeken of ze in dit land daadwerkelijk hulp kon bieden. In de daaropvolgende jaren kwam ze tijdens haar reizen door India in contact met verschillende projecten, waarvan er op dit moment een aantal financieel worden ondersteund.


Hoofdpagina De Stichting Sponsoring Contact India Nieuws Gastenboek Folder Folder Kerkinactie Lepra Stichting NCDO Jacobushoeve Stichting H.A.N.D. Thuisfront Braem Wilde Ganzen SKKB

Parivarthana School voor dove en mentaal gehandicapte ouderloze kinderen te Guntur, India

Bekijk hier de video (ca. 10 min.) die gemaakt is in 2019 over de nieuwe Parivarthana School.


Op de oude school verbleven ongeveer 60 gehandicapte meisjes en jongens met hun leerkrachten in een schuur met plastic wanden en een golfplaten dak. Het sanitair bestond uit één wc en een waterput.De meeste kinderen zijn vanwege hun handicap door hun ouders verstoten. Ze worden op school door een drietal leerkrachten dag en nacht verzorgd en begeleid. Zij krijgen onderwijs met behulp van gehoorapparatuur en leren gebarentaal. Iedere dag opnieuw is het voor de leerkrachten een groot probleem hoe het dagelijks eten te bekostigen.Een werkbezoek van Elisabeth aan de school in 2007 deed haar hart kloppen voor deze kinderen en leerkrachten en zij voelde zich geroepen om te gaan helpen om hun levensomstandigheden te verbeteren.Met uw hulp heeft de Stichting Connecting Hearts na het werkbezoek aan de oude school in 2007 in samenspraak en in samenwerking met de plaatselijke bevolking een nieuw schoolgebouw weten te realiseren op een prachtige landelijke lokatie in de buurt van Guntur. Enige zakenmensen uit Guntur hebben met veel liefde de grond (op een prachtige locatie) voor de nieuwe school ter beschikking gesteld en een groot deel van de bouwkosten betaald. Tijdens ons bezoek in januari 2008 heeft Elisabeth de donaties aan de stichting Connecting Hearts, bestemd voor de afbouw en inrichting van de school, overhandigd aan het bestuur van de Parivarthana School. In mei van datzelfde jaar werd het nieuwe gebouw in gebruik genomen. De school streeft ernaar self supporting te worden. Bijvoorbeeld door inkomsten te verwerven uit de moestuin, de boekbinderij, de kaarsenmakerij en ook uit dans- toneel- en computeropleidingen.In januari 2009 hebben we de school opnieuw bezocht. Wij werden allerhartelijkst ontvangen en hebben een dag van plezier beleefd. Alles zag er heel schoon en verzorgd uit. De gehoorkamer was klaar evenals de huiskamer, de keuken, het kantoor, de slaapkamers en wc's en ook de rij buitenkranen die de wasgelegenheid vormen. Wij hopen dat bij een volgend werkbezoek de gastenkamers gereed zullen zijn. Dan kan ieder die daar belangstelling voor heeft ter plaatse meewerken en/of ideeën aandragen hoe de kinderen nog beter geholpen kunnen worden zodat zij zich later in de maatschappij zullen kunnen handhaven.

Het oude Parivarthana Schooltje ligt in Guntur in Noord-Oost Andhra-Pradesh

In deze armoedige ruimte van de oude school werd door 60 kinderen geleefd, gestudeerd, gegeten én geslapen.

De bovenbouw van de nieuwe Parivarthana School is inmiddels (2017) klaar