Sponsoring:

Connecting Hearts is een Nederlandse stichting die zich ten doel stelt kansarme kinderen en ouderen over de hele wereld, ongeacht nationaliteit, religie of afkomst, door middel van kleinschalige projecten, te voorzien in hun primaire levensbehoeften met inbegrip van onderwijs.

De stichting is in 1996 opgericht naar aanleiding van een reis door India van Elisabeth Colenbrander om te onderzoeken of ze in dit land daadwerkelijk hulp kon bieden. In de daaropvolgende jaren kwam ze tijdens haar reizen door India in contact met verschillende projecten, waarvan er op dit moment een aantal financieel worden ondersteund.


Hoofdpagina De Stichting Sponsoring Contact India Nieuws Gastenboek Folder Folder Kerkinactie Lepra Stichting NCDO Jacobushoeve Stichting H.A.N.D. Thuisfront Braem Wilde Ganzen SKKB

India

Per jaar sterven er in India 2,5 miljoen kinderen vóór het 5e levensjaar. Daarvan zijn 40% meer meisjes dan jongens. In India heeft de helft van alle kinderen geen toegang tot onderwijs.

Bijna de helft van de 250 miljoen werkende kinderen op deze wereld leeft in India. Ruim 15 miljoen daarvan zijn 'eigendom' van de werkgever.

Oude mensen in India zijn vaak aan hun lot overgeleverd, een ouderdomsuitkering kennen ze er niet. Als er geen kinderen (meer) zijn, dan zijn ze overgeleverd aan de bedelstaf.

Voor mensen met een lichamelijke handicap zijn nauwelijks voorzieningen voorhanden. Dat betekent voor deze mensen géén onderwijs, géén werk, géén perspectief.

Tijdens een toespraak van de president van India H.E. Shri A.P.J. Abdul Kalam in 2003, is een ambiteus programma aangekondigd om uiterlijk in het jaar 2020 de armoede van 250 miljoen Indiase mensen weg te werken.

Hun zaak is ook onze zaak!