Sponsoring:

Connecting Hearts is een Nederlandse stichting die zich ten doel stelt kansarme kinderen en ouderen over de hele wereld, ongeacht nationaliteit, religie of afkomst, door middel van kleinschalige projecten, te voorzien in hun primaire levensbehoeften met inbegrip van onderwijs.

De stichting is in 1996 opgericht naar aanleiding van een reis door India van Elisabeth Colenbrander om te onderzoeken of ze in dit land daadwerkelijk hulp kon bieden. In de daaropvolgende jaren kwam ze tijdens haar reizen door India in contact met verschillende projecten, waarvan er op dit moment een aantal financieel worden ondersteund.


Hoofdpagina De Stichting Sponsoring Contact India Nieuws Gastenboek Folder Folder Kerkinactie Lepra Stichting NCDO Jacobushoeve Stichting H.A.N.D. Thuisfront Braem Wilde Ganzen SKKB

Happy Child Home in Puttaparthi, India

bhajans zingen

Happy Child Home is een klein weeshuis dat wordt geleid door Ranjeetha Devi. Zij is een hartverwarmende juf die samen met twee leerkrachten en twee huishoudelijke hulpen dit weeshuisje runt. Samen dragen zij zorg voor 45 kinderen, bijna allen zijn wees. Enkele kinderen zijn afkomstig van zeer arme ouders. Zelf noemt Ranjeetha Devi het een natuurschooltje omdat het zoveel mogelijk eco- vriendelijk is opgezet.

Ranjeetha Devi’s voorkeur gaat er naar uit een zo'n natuurlijk mogelijke vorm van onderwijs aan te bieden. Behalve rekenen en taal leren de kinderen ook tuinieren, zingen, spelen, plezier maken, mediteren en zich te concentreren. De basis hierbij zijn de vijf menselijke waarden zoals die door Sai Baba zijn gegeven. Vanaf de opening van dit schooltje sponsort de stichting Connecting Hearts dit weeshuisje en bekostigt het een deel van de huur, van de voeding, schoolborden en boeken. Verder wordt er ook tweedehands kinderkleding meegebracht uit Nederland.

Dit zijn de kinderen die op dit moment dagelijks aanwezig zijn op Happy Home

Het weeshuis is gelegen even buiten Puttaparthi op een prachtige locatie langs de weg naar het Sai Superspeciality Hospital en het vliegveld. Connecting Hearts wil zich nog meer inzetten voor dit weeshuisje in samenwerking met mensen die deze kinderen een warm hart toedragen. Het is de bedoeling dat dit weeshuis het huis en de grond in eigendom verkrijgt, om de kinderen meer uitzicht te geven op een vaste verblijfplaats.

Over dit leuke project is een DVD gemaakt die hier te zien is:

Hier de bijna al volwassen meisjes bij de eindpresentatie van school

 Hier de nieuw aangekochte grond in maart 2018 voor Happy Home Trust

De meisjes helpen volop mee met de opbouw van het nieuwe kindertehuis.

het leggen van de eerste steen

puja bij het leggen van de eerste steen

puja voor het nieuwe kindertehuis